Verkoop / koop


Uw eigendom te koop stellen is niet zomaar een doe-het-zelf-klusje.
 

Sinds de Amerikaanse hypotheekcrisis in 2008 toesloeg, is de vastgoedmarkt een stuk complexer geworden. Vlaanderen is van een echte vastgoedcrisis bespaard gebleven, maar toch blijven vele woningen langer te koop staan: kandidaat-kopers zijn kieskeuriger en voorzichtiger, het vertrouwen is gedaald, de banken zijn strenger, men durft al harder te onderhandelen,…

Neem daarbij de nieuwe wettelijke informatieplichten ten aanzien van en ter bescherming van de kopers, zoals de EPC-keuringen, de keuringen van de elektrische installaties, de uittreksels uit het vergunningen- en plannenregister, .… kortom, u moet van alle markten thuis zijn om als eigenaar één van de belangrijkste transacties in uw leven succesvol en correct af te ronden.

Bij De Burcht Vastgoed bent u aan het juiste adres om u deskundig te laten bijstaan bij deze delicate onderneming.

Elk dossier begint met een correcte, onderbouwde en kosteloze waardebepaling. De uiteindelijke vraagprijs wordt in onderling overleg vastgelegd.

Alvorens te starten met de uitgebreide publiciteit via meerdere kanalen, worden alle wettelijk verplichte attesten en nuttige informatie opgevraagd. Hierbij wordt steeds contact opgenomen met uw notaris naar vrije keuze, zodat afspraken kunnen gemaakt worden en dubbele opzoekingskosten vermeden worden. Tegelijk zorgen wij voor een nauwkeurige en gedetailleerde beschrijving van uw vastgoed en een verzorgde fotoreportage.

Onze BIV-erkende vastgoedmakelaars begeleiden alle bezoeken en informeren daarbij de kandidaat-kopers op een correcte wijze. Onze professionaliteit ligt o.m. in het feit dat wij steeds polsen naar de verwachtingen, vragen en indrukken van de bezoekers, zodat passende antwoorden kunnen gegeven worden en de mogelijke interesse van de kandidaten kan ingeschat worden. Bovendien wordt elke ernstige kandidaat verder gecontacteerd en opgevolgd.

Elk bezoek wordt gerapporteerd en elk schriftelijk bod wordt aan u als eigenaar overgemaakt, zodat u een correct beeld krijgt van de interesse in uw pand.

Bij ernstige interesse van kandidaat-kopers worden de onderhandelingen door ons, in nauw overleg met u, in goede banen geleid.

Indien een akkoord bereikt wordt, zal door onze ervaren juristen een verkoopovereenkomst opgesteld worden, die voorgelegd wordt aan de notaris(sen).